Programma 6. Cultuur en erfgoed

Beleidsdoelen

6.2.5

Stimuleren professioneel beheer erfgoediconen

Het Utrechts Landschap, De Utrechtse Molens, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen ontvangen vanuit de cultuur- en erfgoednota een meerjarige subsidie. Het Utrechts Landschap en De Utrechtse Molens onderhouden hun ‘erfgoediconen’ en zorgen dat de activiteiten bij hun molens en buitenplaatsen bekend zijn bij het publiek. Dat kan om een concert gaan in Kasteel Loenersloot, een wekelijkse openstelling van een molen waar mensen hun graan kunnen laten malen of een wandeling met rondleiding door een kasteeltuin. Slot Zuylen en Kasteel Amerongen richten zich daarnaast op meer activiteiten, de restauratie van hun collectie en een professionelere bedrijfsvoering.

Molens
Door de toevoeging van de gemeente Vijfheerenlanden aan de provincie Utrecht zijn er per 1 januari 2019 vier rijksmonumentale molens toegevoegd aan het Utrechts grondgebied. Dit is aanleiding om in 2020 het molenbeleid te herijken. Dat zal gebeuren met de komst van het nieuwe cultuur- en erfgoedprogramma.

Samenwerkende kasteelmusea
De vijf Utrechtse kasteelmusea die samenwerken in de Stichting Samenwerkende Kasteelmusea (SSK) zijn in 2018 een partner kwijtgeraakt: Museum Oud Amelisweerd. Voor uitbreiding van de samenwerking wordt nu naast marketinginspanningen gekeken naar  backoffice samenwerking, wellicht ook met shared services voor andere instellingen.

Beoogde resultaten 2019

Gerealiseerde resultaten 2019

De samenwerkende kasteelmusea hebben een samenwerking op bedrijfsvoering en zorgen voor 15% meer inkomsten en kostenreductie.

De samenwerkende kasteelmusea hebben een samenwerking op bedrijfsvoering en zorgden voor 15% meer inkomsten en/of kostenreductie.

Bezoekers aan kasteelmusea waarderen hun bezoek met gemiddeld minstens een 7,5.

Bezoekers aan kasteelmusea waarderen hun bezoek met 8,5 gemiddeld.

Deze pagina is gebouwd op 05/03/2021 10:09:28 met de export van 05/03/2021 09:50:18